НЕ СЪС 150, С 200 ЛЕВА ВДИГАТ КМЕТСКИТЕ ЗАПЛАТИ. ОТ ДОГОДИНА

С 200 лева ще бъдат увеличени заплатите на кметовете на кметства считано от януари 2015 г. Докладната внесе председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. В решението към нея бе посочено увеличението да бъде със 150 лева. Председателят на сесийната група на БСП Сашо Спасов обаче предложи сумата да бъде с 50 лева повече, което бе и прието.

Подобна докладна Димитров внесе за разглеждане и на заседанието през май. Тогава посоченото увеличение бе отново 150 лева, но считано от 1 септември тази година. В дебатите на майското заседание Спасов предложи увеличение с 200 лв., като това да стане от догодина. Основният мотив бе, че няма предвидени средства в тазгодишния бюджет. Такива могат да бъдат заложени във финансовата рамка за 2015 г.

Според Постановление 67 на Министерския съвет, за кмет на кметство с население от 501 до 2500 души минимума на основна заплата е 390 лева, максимума – 1400 лева; за кмет на кметство с население до 500 души – минимумът е 370 лева, максимумът – 1300 лева.

delchev2

tivibearings

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук