Не смогват да изчистят отпадъците от шофьори на АМ „Марица“

контакти

Недобросъвестни шофьори, предимно на камиони, продължават да изхвърлят отпадъци по автомагистрала „Марица“, от които се образуват нерегламентирани сметища. Планираното време за почистване не стига, става ясно от информация на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Хасково.

Областното пътно управление (ОПУ) има договор с външна фирма, която два пъти месечно почиства отпадъци от териториите около АМ „Марица“ в района на област Хасково. Това явно се оказва недостатъчно, посочват от РИОСВ.

Поредни нерегламентирани сметища са били почистени, след предписание към ОПУ от Екоинспекцията, допълват оттам. Това е станало след зачестили в последните седмици нови сигнали за натрупани битови отпадъци, предимно в района около ГКПП Капитан Андреево.

От РИОСВ признават, че проблемът с предотвратяване на замърсяването, особено в последните 2-3 км на АМ „Марица“ до ГКПП „Капитан Андреево“, все още не е решен, макар още миналата година да бе направен опит за координация между отговорните институции. Между тях престои насрочване на нова среща.

Все пак, забелязва се леко подобрение на състоянието на отбивките по продължение на автомагистралата от участък Оризово до последния тир паркинг преди границата с Турция. Поставени са и табели да не се изхвърлят отпадъци върху и около пътното платно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук