Не се явиха кандидати за автобусните линии в димитровградско. Заради разпределение на апетитните?

Открита процедура „Обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания на автобусни линии от републиканската,областната и общинската транспортни схеми по 4 обособени позиции“, проведе Община Димитровград. Изводът от нея е, че само по един от пакетите, за обособена позиция 4 – автобусна линия Димитровград – София се е явил един кандидат – „Юнион Ивкони“, спечелил пакета. За останалите 3 пакета, включително градските линии, не са се явили кандидати.

Нов търг ли предстои? През това време има ли опасност община Димитровград да остане без превоз за своите граждани? Такива въпроси, към кмета Иво Димов, отправи общинският съветник Мартин Колев.

В случай като този, Законът за обществените поръчки предвижда да се мине към пряко договаряне, обясни градоначалникът. Предстои в следващите дни да се изпратят писма до превозвачи, за да бъдат поканени да участват и да бъде приключена процедурата, ако се достигне договаряне.

Пакетите с линиите бяха променени. Може би, това е причината да липсват кандидати. В предишната процедура по апетитните, като Хасково – Димитровград и вътрешните линии бяха в един пакет. В момента сме направили разпределение – във всеки от трите пакета да има една или две оборотни линии, за да повече равнопоставеност, обясни кметът.

Според него, засега няма опасност общината и вътрешните линии да останат без превоз, тъй като, до сключване на договори, ще продължат да действат старите превозвачи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук