Не се разбраха кой да ръководи РИК – Хасково. Ще решава ЦИК

контакти

Политическите партии и коалиции не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия /РИК/ – Хасково, във връзка с предстоящите избори на членове на Европейския парламент. Днес бяха проведени консултации, ръководени от заместник-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, на които стана ясно, че РИК ще бъде от 15 члена.

Направени бяха поименни предложения за състав на районната комисия. За председателското място претендират две политически сили. ГЕРБ предлагат РИК да бъде оглавена от Веселина Тенчева, БСП настояват мястото да бъде заето от Атанас Янчев.

Не беше постигнат консенсус и за заместник-председателското и секретарското място. Всички предложения ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия /ЦИК/. Тя трябва да вземе окончателното решение за състав на РИК – Хасково до 5 април.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук