Прогноза: Не чакайте сняг и през февруари

Ще има ли закъсняла зима? Това е въпросът

В първите два дни на седмицата времето ще се задържи сравнително топло. От сряда ще започне застудяване, придружено с валежи от дъжд, които ще преминават в сняг в различни места на страната. Към събота и неделя ще се изясни, но ще стане още по-студено.

Специално за Димитровград и района е възможно през посочения период да вали дъжд и сняг, който обаче едва ли ще се задържи дълго. От началото на новата седмица започва ново затопляне, което ще продължи до края на февруари. Това сочи прогнозата на gismeteo.ru, като високите температури ще са валидни и за първите дни на март.

Разбира се, посочената прогноза трябва да се приема с условности, тъй като е трудно за цял месец напред да се предвиди с голяма точност. Въпреки това, изгледите са, че в района няма да има снежна покривка, която да се задържи.

Въпросът сега е дали ще имаме закъсняла зима? Това е един от възможните варианти, предвид аномалиите на времето в последните години. В първите дни на март 2015 г., например, имаше истинско снежно бедствие, което докара много проблеми… Предстои да видим дали тази година природата ще бъде благосклонна. Иначе, последният голям сняг в Димитровград и района падна през януари на 2017 г. , както се вижда на водещата снимка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук