Не пада по гръб: С процедурна хватка Борислав Сандов пак спря ТЕЦ-а

контакти

Министърът на Околната среда и водите Борислав Сандов очевидно не иска да падне по гръб в битката с ТЕЦ „Марица 3“ Димитровград. Ден след решението на Върховния административен съд да разреши работа на Централата до приключване на делото, заведено след принудителното й спиране, Сандов с процедурна хватка възпрепятства рестарта. Това министърът сам признава във Фейсбук профила си.

„Днес подписах актуализация на Комплексното разрешително на ТЕЦ Марица 3 – Димитровград и то влезе веднага в сила. Промяната е в посока завишени изисквания, породени от европейското екологично законодателство и е завършек на процедура, започнала преди повече от година. За да заработи наново ТЕЦ-а е необходимо да отговаря на новите условия. Преди да изпълнят новите условия и това да бъде установено от РИОСВ Хасково, предприятието не може да работи и отпадналото вчера в съда предварително изпълнение на Принудителната административна мярка няма връзка с това, защото е по друга процедура“, написа в нарочен пост Сандов.

Какво ще стане оттук-нататък, предстои да се разбере. Дали енергетиците ще излязат на следващи протести – също. Без да работи, предприятието няма как, вероятно, да изпълни не новите условия, за да бъдат това установено от подведомственото на Сандов РИОСВ – Хасково. Ще следим развитието.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук