НЕ „НЕОХИМ“, „ЕВРО ФЕРТ“ СЕ ОКАЗА НАЕМАТЕЛ НА ВОДНАТА КУЛА

Не „Неохим“, „Евро Ферт“ АД се оказа наемател на Водната кула в Димитровград. Това става ясно от отговор на писмо до БДЖ.

Преди дни кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че кулата, в момента собственост на БДЖ, е отдадена под наем на „Неохим“. Срокът на договора изтичал през 2017 г. С други думи, за да бъде прехвърлена на Община Димитровград, каквото е местното желание и да се инвестира в нея,  трябва да бъде прекратен преди това договорът за наем.

Директорът „Човешки ресурси“ в „Неохим“ Стефан Димитров, след казаното от кмета отхвърли твърденията за договор на предприятието с железниците. Потвърдиха го и от пресслужбата на торовия завод. Което де факто се оказа вярно…

Отдадена е под наем част от фасадата на Водната кула за поставяне на рекламни пана. Договорът е сключен с „Евро Ферт” АД – Димитровград на 2 април 2012 г. за 5 години. поясняват от БДЖ. Стойността била търговска тайна.

„Евро Ферт“ АД е създадено през август 1999 г. в Димитровград. Следващата година придобива в консорциум 51 % от капитала на Неохим АД – най-големият производител на азотни торове в страната. Към момента „Евро Ферт“ АД е един от акционерите на торовия производител, е записано в официалния сайт на компанията.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. …., Отдадена е под наем не кулата, не фасадата – а част от фасадата, тоест една малка част от цялата кула и то единствено тази на която са поставени рекламите

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук