Неутрализирана е група за трафик на големи количества хероин

От Турция през България за Холандия

контакти

Неутрализирана е престъпна група за трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служители на териториалната служба „Борба с организираната престъпност“ – Сливен задържат ръководителя на групата – български гражданин, на 20 септември.

Ден по-рано гръцката полиция задържа в граничния град Комотини трима участници в престъпната група – всичките жители на Сливен. Те са заловени пред магазин на популярна търговска верига с 42 килограма хероин, непосредствено след като получили наркотика от албански трафиканти.

Четиричленната престъпна група за трафик на наркотици е била наблюдавана от служители на ГДБОП от май месец тази година,  когато е образувано и досъдебно производство на Специализираната прокуратура срещу тях.

Според първоначалната информация, дрогата трябвало да пристигне в България през граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ Кулата, след което да бъде доставена с автомобили в Холандия. Гръцките полицаи, които от своя страна следили албанците, задържали и тях, и българите.

Според разследването до момента, групата се е занимавала с трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия. За пренасянето на наркотика през границите е използвала различни марки автомобили, предимно ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България наркотиците били прекарвани най-често през ГКПП Лесово.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук