НЕУМОРНО: НАП ПРИЕМА ДЕКЛАРАЦИИ БЕЗ ПОЧИВКА

НАП Хасково
контакти

Без прекъсвания за почивки се приемат годишни данъчни декларации до 30-ти април, когато е последния срок за подаването им, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Дежурни гишета обслужват клиентите и по обяд с оглед на това, че тогава е най-удобния момент за посещение на администрацията за много от работещите.

7 823 декларации за облагане на доходите са подадени до момента в офиса на НАП в града. 1 115 от тях са с електронен подпис, а болшинството формуляри – 5 203 са донесени на място. Останалите са подадени посредством пощите.

От НАП напомнят, че подаването на декларация на място в салона за обслужване не е единственият начин за гражданите. Те могат да пуснат формулярите и по пощата като писмо с обратна разписка, по интернет с електронен подпис или пък да посетят най-близкия за тях пощенски клон от общо 19-те в областта, в които до 30-ти април функционират специализирани гишета за годишни данъчни декларации.

До края на данъчната кампания, информационният център на НАП пък ще работи с удължено време. Експертите на агенцията ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8.30 до 18.30 часа всеки работен ден.

На този телефон гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигуровки. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изискват разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Такива са проверката на здравен статус, справката за регистрация по Закона за ДДС и др. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на стандартен разговор в зависимост от съответния абонаментен план.

Средно на ден чрез информационния център се обслужват 1 550 запитвания, като в пикови моменти преди изтичане на определени срокове, въпросите достигат повече от 2 000 на ден. За първите три месеца на годината например автоматизираните услуги на кол-центъра са използвани 32 139 пъти. Най-често клиентите на НАП са проверявали своя здравен статус – 19 000 пъти, а информацията „Къде и как да платим данъци и осигуровки“ е прослушана над 10 000 пъти. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук