„НЕО ТИТАН“ ДА ИНВЕСТИРА В ОЩЕ СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА, ИСКА КМЕТЪТ

контакти

„Нео Титан“ да инвестира още средства в снегопочистваща техника, догодина, поиска кметът на Димитровград Иво Димов.

Ресурсът, който има фирмата-концесионер, за съжаление, не е достатъчен, при такива обилни снеговалежи, за да се справя. Ще бъда много настоятелен догодина фирмата да направи всичко възможно и да инвестира малко повече средства в техника. Със сегашната, при такъв сняг, колкото и да желаем да се справим, няма как да стане, заяви Иво Димов.

Коментарът градоначалникът направи по време на днешното заседание на Общинския съвет. Въпроси, след тежката зимна обстановка, отправи съветникът Стефан Венков, който попита какво се предвижда за образувалите се след снега дупки. Стефан Димитров, от своя страна, възропта, че има много непочистени и заледени улици.

Правим всичко възможно улиците да бъдат проходими, при зимни условия. Няма как да ги почистваме до асфалт. Може би, в много развитите европейски страни е така, където ползват съвсем различни смеси и течности. За нашите стандарти те са прекалено скъпи, призна Иво Димов. Направихме възможното да не блокираме града, населените места. Има много какво да се желае. Хората с право недоволстват, защото искат изчистени пространства, веднага след снеговалежа. Благодаря на всички, които безвъзмездно се включиха да помагат. Доста фирми бяха ангажирани допълнително, каза още кметът.

Всяка година, след сняг, се отварят нови дупки и язви по улиците. Уверението е, че за запълването им, в зимните месеци, ще се ползва студена асфалтова смес, като временна мярка. След затопляне на времето, ще се предприемат необходимите дейности, използвайки топъл асфалт.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук