„НЕОХИМ” СВИКВА АКЦИОНЕРИТЕ СИ НА 20 ЮНИ, ТРИМЕСЕЧИЕТО С 1,583 МЛН. ЛВ. ЗАГУБА 

На общо събрание кани акционерите си „Неохим” АД. Началото е на 20 юни от 12 часа, става ясно от публикация на финансовата електронна страница x3news.

В дневния ред са предвидени 11 точки, между тях – приемане на доклада на Съвета на директорите за дейността и управлението на дружеството за миналата година, приемане на одиторския доклад и гoдишния финансов отчет на „Неохим” АД за 2013 г., доклад от Съвета на директорите за прилагане на политиката за възнаграждение на членовете му, както и  консолидиран доклад на Съвета за дейността и управлението на група „Неохим” за 2013 г., одобряване и приемане на консолидирания финансов отчет за същия период.

На акционерите се предлага да приемат и решение за покриване на загубата от 9,3 млн. лв. за 2013-а с натрупани от минали години печалби, също така – да освободят от отговорност Съвета на директорите.

Предвидени са и промени в неговия състав. Предложението е като членове да бъдат освободени Джамал Хамуд и Мохамад Мохамад, а на тяхно място, в рамките на мандата, приети Арвинд Акгарвал и Гералд Папст. Рокадата се свързва с придобиването – в края на миналата година – на 20,3% дял в капитала на „Неохим” АД от базираната във Виена химическа компания „Бореалис” и бахрейнската „Фърст Енерджи Банк” (FEB). Съобщението тогава изстреля акциите на торовото дружество с 25% до 49,30 лв. на фондовата борса. През 2014-а книжатапоскъпват с 2% , а статистиката за 12-те месеца показва удвояване на цената. Последните сделки от 8 май, по информация на investor.bg, са средно по 52,371 лв. за акция.

Investor, както и другиелектронни издания,представя данни от неконсолидирания отчет на „Неохим” за първото тримесечие на 2014-а, публикуван на 28 април. Периода торовото дружество приключва със загуба от 1,583 млн. лв., спрямо печалба от 11,694 млн. лв. преди година, след спад на приходите от продажби с 28% до 81,624 млн. лв. Активите са в размер на 163490 хил. лв., показва още отчетът.

За вашия спокоен и успешен бизнесСЧЕТОВОДНА КЪЩА „АКАУНТ“Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук