„НЕОХИМ” ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ ПО БЕЗОПАСЕН ТРУД

контакти

Димитровградският торов завод завърши изпълнението на проект „Подобряване безопасните условия на труд в „Неохим” АД”, по процедура „Безопасен труд”. За целта дружеството проведе заключителна пресконференция. Общата стойност на разходите е 124 333 лв. От тя 99 466 лв. представляват безвъзмездна финансова помощ, предоставена по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Като основна дейност се очерта изготвяне анализ на състоянието на съществуващата работна среда и нейното влияние върху работещите в инсталациите. По проекта се обучават 256 работници и служители в цеховете за амоняк и азотна киселина на безопасна работа с нововъведените оборудване и лични предпазни средства. Обобщиха се препоръки за използване на защитни очила, обувки, лицеви маски и филтри, ръкавици. Закупени са също средства за колективна защита – газдетектори, химически костюми. Дейностите се изпълняваха в продължение на 12 месеца. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук