НЕМЦИ ИСКАТ НА ПАЗАР В ПОБРАТИМЕНИЯ ДИМИТРОВГРАД

Да посетят Неделния пазар, за когото са чували, пожелаха гости от германския Айзенхютенщат, побратимен на Димитровград. Разбира се, ще изпълним желанието, отзовават се от Общината.

В Димитровград на двудневно посещение от вчера са кметът на Айзенхютенщат, г-жа Дагмар Пюшел, заедно с Франк-Уве Герлах, директор на Дирекция „Градско и икономическо развитие, култура и спорт” в немския град. Тази сутрин те имаха работна среща с кмета на Димитровград Иво Димов и заместник-кмета Яшо Минков. На нея се обсъдиха възможностите за инвестиции от двете страни. Споделен бе също опитът и посоката на работа в областта на туризма и културния обмен.

Иво Димов, който е и член на Управителния съвет на Асоциация АТРИУМ, покани Айзенхютенщат да се включи към Асоциацията. Повод за това е сходството между двата града, отварящо възможностите за културен обмен между тях.

Гостите от Германия посетиха Исторически музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“, Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, Александровска гробница и Светилището на нимфите и Афродита. В България те участваха в провелата се на 27 май в София конференция за насърчаване на външнотърговските взаимоотношения между нашата страна и Германия. Тя се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара и Център за инвестиции Източен Бранденбург.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук