Немският бизнес иска разширяване на инвестициите в България. Надежди и за Китай

Изследване сред германските компании, които са в България, показва желание на немския бизнес да разшири инвестициите си в България. Това подчерта депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на конференция  „ЕС-Китай 2018 – година, посветена на туризма и нови възможности за инвестиции за българския туристически сектор“, организирана от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Според Добрев, в последните години България се превръща в една от най-атрактивните страни за инвестиции. В страната ни има все повече инвестиции в реалната икономика, предимно от Европейския съюз (ЕС).

„За съжаление, инвестициите от Китай и като цяло – инвестициите от страните извън ЕС в България, са изключително скромни. Затова се надявам, че Китай, като иноватор и една от най-динамично развиващите се държави в света, ще е сред първите държави извън ЕС, която да започне да инвестира по-активно в страната ни“, заяви Добрев.

По думите му, това ще бъде от полза както за България, така и за китайските компании, които ще съсредоточат своята дейност в страната. Депутатът подчерта, че за последното тримесечие на изминалата година, страната ни има икономически ръст от 3,7 процента, който е вторият най-висок в ЕС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук