НЕМОТИЯ: СРИВ В ПРОДАЖБИТЕ НА МАРТЕНИЦИ

мартеници
контакти

[quote]АМУЛЕТИ ОТ КИТАЙ УБИВАТ НАШЕНСКИТЕ[/quote]

Срив в продажбите на мартеници отчитат търговците, два дни преди Баба Марта. Според тях причина за това е немотията на хората. На никой вече не му било до произведения с Пижо и Пенда. Още повече негативно допринасят високите сметки и данъци.

Кризата удари и мартениците. Дължи се най-вече на безработицата и отлива на хора от града. Предните години беше много по-добре. Става все по-зле, казва Роза Стоименова.

През тази година много хора продават мартеници. Липсата на работа ги кара да търсят прехрана. Да не говорим, че във всички магазини могат да се намерят. Преди не беше така. Ръчното производство умира, със съжаление констатира Костадин Жеков.

Произвеждам и препродавам. Вземам част от артикулите от складовете. Печалбата от тях стига от 20% до 300 на сто. Точно това използват големите хранителни вериги. Подбиват търговията на производителите. Купуват китайска стока директно и продават на по-ниски цени. Бедният живот кара част от клиентите да избират от тях, допълни той.

Търговците се надяват за 1 март пазарът на червено-белите произведения да живне. Засега хората разглеждат, купуват рядко. Българинът често взема в последния момент. Мартениците не правят изключение, коментират мнозина.

Продавачите разчитат на това, че клиентите са свикнали да ги купуват от традиционните щандове. Те са разположени до бившето кафе „Малина“. Има ги също срещу до тунелите и под тях по бул. „България“. Най-евтините се харчат за 5-10 стотинки, масовите стигат от 30-40 ст. до лев, има и по-скъпи.

ДЪРВЕТА – МАРТЕНИЦИ

С окичени по дървета мартеници общината реши да зарадва димитровградчани за наближаващия празник. На 4 места в града има подобни червено-бели краски, захванати за клоните.

Идеята идва от София, казаха от администрацията. За материали са използвани 20 кг плат и 200 метра ленти. Символите са изработени от Социалното предприятие. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук