Нелегални: Спипаха 30 000 литра вино, 8300 литра бира, 1000 литра твърд алкохол и 260 литра спирт

контакти

30 000 литра нелегално вино, 260 литра нелегален спирт, 8300 литра бира и близо 1000 литра нелегален твърд алкохол. Това са количествата, задържани от митничари в последните дни, по информация на Агенция Митници.

Виното – бяло, червено и розе, е иззето от служители на Митница Бургас от стопанска постройка в селище на територията на община Ямбол на 12 ноември, разпределено в стъклени бутилки и пластмасови опаковки.

Спиртът, с алкохолно съдържание 95%, е конфискуван на 13 ноември при съвместна проверка на Митница Свищов и МВР – Велико Търново, от лека кола на улица в града. При друга съвместна проверка в частен дом в Полски Тръмбеш са открити още 259 литра алкохол.

Бирата, без документи, е задържана на 12 ноември от служители на Митница Лом, на Граничен пропускателен пункт Дунав мост – 2, в камион с полска регистрация, на влизане в страната. Пивото е в кутийки, марка ARGUS PREMIUM LAGER.

Близо 1000-та литра твърд алкохол е спипан при инспекция на 12 ноември в района област Пловдив. Проверката започва в данъчен склад за етилов алкохол и дестилати, продължава към частен имот със стопанска постройка, където  в бидони са открити 954 литра етилов алкохол.

Допълнителни подробности са поместени в секция „Новини“ на Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук