НЕКАЗАН ДЕЕЦ НА ГЕРБ ЗАПЛАШВА НЕКАЗАН КАДИДАТ-КМЕТ, КАЗА СТЕФАН ДИМИТРОВ

контакти

Функционер на ГЕРБ заплашвал кандидата за кмет на БЗНС в село Крум. Деянието станало преди няколко дни, след обявяване на кандидатурата. Това съобщи пред журналисти председателят на Общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров.

Името на човека от ГЕРБ той не съобщи, не уточни и на какво ниво е в партийната йерархия. Заплашеният също остана неназован, с уточнението, че е жена. По думите на Димитров, тя получила съобщение. После, кой знае защо, стана дума за телефонен разговор.

Въпросната дама, която е излъчена за кандидат-кмет, получила съобщение от един от т. нар. функционери на ГЕРБ. Той обяснил, че ако тя остане кандидат, ще й се случат разни неща. Явно, държавната машина ще бъде впрегната към всеки един кандидат за кмет или общински съветник, различен от партийната повеля на местната структура на ГЕРБ, да бъде оказван натиск. Натиск се оказва по много начини, като се изпращат държавни институции на проверка, например. Всеки един ще каже, че това е чисто законно. Но то пречи на развитието на бизнеса и не е нормално отношение, коментира Димитров.

Аз съм готов, ако иска прокуратурата, да ме покани. Ще обясня за кой става въпрос, допълни председателят на ОбС.akrobati-1

Пред медиите той коментира и ситуацията с ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград, където работници и служители са готови на ефективна стачка, ако не се договори изплащане на заплатите. Димитров изрази надежда, че скоро време ТЕЦ-ът ще заработи. Ако това не стане, на базата на държавната политика, над 200 човека скоро ще бъдат на улицата, каза още той.

…А иначе, поканата към журналисти бе по повод новите успехи на спортен клуб „Младост“. В залата на акробатите Стефан Димитров поднесе поздравления и подаръци. Наскоро деца от СК „Младост“ спечелиха медали на Държавно първенство по акробатика и скокове на батут.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук