Неизвестни пуснаха на свобода кошутите в хасковския зоопарк

Управителят: Преди време помогнаха и на вълка да избяга. Ами, ако пуснат и лъвовете!?

контакти

Неизвестни са срязали клетката на кошутите в хасковския зоопарк рано тази сутрин, след което всички 18 животни са я напуснали. За необичайната ситуация разказва управителят на обекта Валентин Ахтаров, според когото няма избягали или откраднати кошути и всички са върнати в клетката. По думите му, посегателството е станало около 7 часа тази сутрин. За него е станало ясно след обход на нощния пазач.

Рано тази сутрин ми звънна нощният пазач, за да ми каже, че кошутите са извън тяхното ограждение, след което с други работници са успели да ги приберат вътре. Констатирахме, че оградната мрежа е свалена в три сектора, а на клетката с ножовка е отрязан един от профилите и изкривен нагоре. Това е било напълно достатъчно да преминат кошутите. Те обаче си живеят тук от дълго време, други са тук родени и затова няма избягали. Цялото стадо от 18 животни е прибрано, коментира Ахтаров.

Не мога да си обясня каква е била целта, може би за храна. Ако следващият път някой пусне лъвовете или тигрите…?, продължи управителят.

Той припомни случая с избягалия вълк от зоопарка, преди около две години, като информира, че тогава също е имало човешка намеса, защото мрежата, тогава, също е била отрязана, за да бъде помогнато на вълка да излезе от територията на зоопарка.

След случая с вълка са били сложени допълнителни камери, където са хищниците. Това предстои да се направи и в района с мирните животни, да се монтира и още осветление.

Според управителя, точката, в която са срязани оградата и клетката на кошутите, не е обхваната от камерите. Той допусна, че хората, които са го направили, са знаели това, като са дошли от гористата местност. Екип на полицията е пристигнал на място и предстои да разследва. Междувременно, направен е и допълнителен оглед, като не са забелязани други набези в зоопарка.

Снимка: xnews.bg   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук