Неделният пазар в Димитровград отваря на 24 май, Автопазарът – затворен, засега

От следващата седмица ще заработи, както обикновено, от петък до неделя, ако няма промяна с епидемиологичната обстановка

контакти

Неделният пазар в Димитровград ще бъде отворен на 24 май – неделя, като се пропуснат обичайните му работни дни – 22 и 23 май – петък и събота. Работното време ще започне малко по-късно – от 7 и ще продължи до 14 часа в неделния ден.

Идеята е да се прецени организацията, пропуските, които да бъдат отстранени, ако ги има. От следващата седмица, ако всичко е нормално, най-вече с епидемиологичната обстановка, може да бъде отворен и в петък, събота и неделя…, както бе обичайно преди затварянето на тържището, по време на извънредното положение.

Автопазарът, работещ по принцип само в нделея, ще остане затворен тази седмица, тъй като там е по-трудно да се направи организация, поради естеството на обектите. Ако всичко е нормално, ще отвори от следващата седмица, но това предстои да се разбере.

Информацията, на пресконференция, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов. В нея участваха още председателят на постоянната комисия „Търговия, общински пазари и тържища“ в ОбС Сашо Спасов, заместник-управителят на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Валентин Палашев и представителят на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ – Хасково д-р Силвия Янева.

Търговците, собственици и ползватели на обекти на Неделния пазар трябва да спазват обичайните противоедемични мерки – да носят маски или шлемове, да дезинфекцират обектите, да осигурят дезинфектанти за клинетите, да следят да няма струпвания на хора. Това се отнася и за ползвателите на питейни и хранителни заведения, които трябва да бъдат на открито, да спазват отстояния между масите и т. н. Посетителите също трябва да носят лични предпазни средства и да спазват социалната дистанция. Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/ ще има ангажимент да организира регулярното дезинфекциране на пазарните алеи. Екипи полицаи, пък, ще следят за реда и спазването на мерките. Тяхната първостепенна задача няма да е да налагат санкции, а да напомнят за отговорността на всеки един.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук