„Негово Величество Човекът!“ Литературен форум в Дом-музей „Пеньо Пенев“

На Национален литературен форум на тема „Негово Величество Човекът!“ бе домакин днес Дом-музей „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Той бе организиран от Община Димитровград, читалище „Култура 2002“, Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Историческия музей, под чиято шапка, като филиал, е Дом-музеят.

Форумът бе открит от председателя на читалище „Култура 2002“ Петко Каневски, директорите на Градската библиотека Валентина Терзиева и на Историческия музей Антоанета Станчева. Сред гостите бяха председателят на съюза на писателите Боян Ангелов, поетът Николай Шопов, режисьорът и поетеса Мая Вапцарова и др.

На добър час на литературния форум, да се превърне в празник на духа и поезията, пожела директорът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ Валентина Терзиева.

Тук поезията си е у дома. С повод и без повод, заповядайте в Димитровград, обърна се директорът на Историческия музей Антоанета Станчева, след което рецитира творбата на поета Пеньо Пенев НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЧОВЕКЪТ.

Националният литературен форум се провежда и под егидата на Съюза на българските писатели. Той съвпада с 20-годишнината на читалище „Култура 2002“ и 75-годишнината на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук