НА 9 МАЙ ЧЕСТВАМЕ ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА И ДЕНЯ НА ЕВРОПА

контакти

В 11 часа утре с едноминутно мълчание Димитровград ще отбележи 9 май – Ден на победата над фашизма. Граждани и официални лица ще поднесат венци и цветя пред паметника на маршал Толбухин. Преди това слова ще произнесат председателят на руския клуб „Надежда“ Олга Господинова и Иван Радев – председател на Съюза на ветераните. Музикалното оформление ще бъде дело на Забавно-духов оркестър.

Програмата след това се премества на площада пред бившето кино „Медея“, където ще се отбележи Деня на Европа. Тържеството там ще продължи с изпълнение на „Ода на радостта“, химн на Европа. Следват приветствия и рецитал. В празника с изпълнения ще се включи учителска вокална група „Романтика“, с ръководител Добринка Златанова. С изпълнение на руски танци ще участват от „Галаксико“. Официалната част ще приключи със среща между ветераните от войните и ръководството на общината. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук