НА 10 НОЕМВРИ СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА

Събирането на подписи в подкрепа на искането за референдум стартира на 10 ноември, в редица български градове. На тази дата през 2015 г. се навършват 26 години от демократичните промени.

Акцията е по инициатива на Шоуто на Слави, чийто представители внесоха в Народното събрание, по надлежния ред, уведомлението за започването на подписката, включваща 6 въпроса. Те са свързани с избирателната система, броя на народните представители, въвеждането на задължително гласуване и др.

За областта подписи ще се събират в Хасково и Димитровград, става ясно от Фейсбук страницата на инициативата, но скоро пунктове, вероятно, ще има и в други градове от региона. Подкрепа от гражданите в Хасково ще се търси на ул. „Одрин“ 26 – приемна на Гражданско движение ДНЕС /постоянен пункт/, както и в кв. „Орфей“, до комплекс „Веспрем“.

В Димитровград пунктът в момента се намира встрани от централната поща. Около 150 човека се бяха подписали до ранния следобед. Подписи ще се събират в следващите три месеца. В отделните дни мястото ще бъде различно – бул. „България“ 3 и 6, ресторант „Москва“, Неделен пазар… За осъществяването ще се грижат доброволци, на ротационен принцип.

В инициативния комитет влизат: Станислав Тодоров Трифонов, Тошко Йорданов Хаджитодоров, Ивайло Ванев Вълчев, Филип Маринов Станев, Иво Божанов Сиромахов, Александър Николов Вълчев, Драгомир Стефанов Петров, Иван Георгиев Кулеков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук