На футболен турнир събират средства за малкия Дани

контакти

На изкуственото игрище на спортен комплекс „Раковски“ в Димитровград ще се проведе IX-ото издание на аматьорската футболна лига „Help cup“. То започва на 2 март от 12.00 часа, съобщиха от Общината.

Отборите в турнира ще играят своите срещи с благотворителна цел, в помощ на 4-годишния Дани, който е с увреждане на лявата ръка, получено при раждането му. Диагнозата е Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати и други разкъсани нерви, което обездвижва цялата лява ръка на детето.

В инициативата са заявили рекорден брой участници, от 16 отбора. На място ще има кутия за събиране на средства за възстановяване на детето, след операция. Всеки зрител ще може да предостави своето дарение за малчугана. Събраните средства ще бъдат внесени по сметката на семейството за следоперативна терапия и възстановяване на малкия Дани.

Момчетата от аматьорската лига провеждат подобна благородна инициатива за втори път в помощ лечението на малко дете. Предния път успяха да съберат над 3800 лв. Сега амбицията им е да надминат тези средства.

Футболните срещи ще се играят по предварително изтеглен жребий преди турнира, на принципа на елиминациите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук