На форум: Перспективата пред професионалното образование – подготовка на квалифицирани кадри

контакти

Форум, на тема: „Професионалното образование – предизвикателства и перспективи“, организиран по повод отбелязването на 70 години професионално образование в Димитровград, се провежда днес. Той съвпада и със 70-та годишнина на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Събитието откриха кметът на Димитровград Иво Димов и директорът на професионалната гимназия Румяна Монева. Сред гостите бяха директорът на Регионално управление на образованието /РУО/ – Хасково Христина Боева и Георги Стоев – представител на „Тракия Тех“ и съосновател на „Индъстри Уоч“. Поздравление изпрати председателят на Конфедерацията на индустриалците и работодателите /КРИБ/ – Хасково Стефан Димитров.

Срещи като днешната са важни, защото предлагат решения за следващи инициативи, които са обвързани с образованието, ролята на Общината и бизнеса. Професионалното образование е в основата на просперитета. Усилията ни трябва да бъдат насочени към подготовка на квалифицирани специалисти, чиито умения отговарят на пазара на труда. Темата за професионалното образование и прилагането на дуалното обучение е отворена страница. В лицето на бизнеса на територията на община Димитровград имаме отговорни партньори, които са мотивирани да инвестират в бъдещето на работниците и служителите си, коментира кметът Иво Димов.

Градоначалникът, както и други участници във форума, получиха стилна дърворезба, изобразяваща Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“, която скоро трябва да бъде ремонтирана…

Пътят на професионалиста винаги започва оттук. С тези думи – мото на професионалната гимназия в Димитровград, започна словото си Румяна Монева. Години наред се стремим да изпълняваме този принцип и ще продължаваме да го правим, подчерта директорът. След нейното поздравление, участниците във форума започнаха същинската си работа, който продължава през целия ден в зала „Гроссето“. Във втората му част е предивден конкурс „Аз и моята професия“, в който ще бъдат представени презентации, есета, постери…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук