НА ТРИ ЕТАПА ПРАВЯТ ПЪТЯ ЧИРПАН – СИМЕОНОВГРАД

На три етапа ще бъде оправен намиращия се в окаяно състояние път Чирпан – Симеоновград, минаващ през димитровградските квартали „Вулкан” и „Мариино”. Предстои обявяване на обществена поръчка и избиране на трима изпълнители. Трасето ще бъде разделно на три Лота, от по 20 км. Всяка една от трите фирми ще има ангажимент да оправи своята част, съобщиха от ръководството на Община Димитровград.auto-banner

Уверенията са, че рехабилитацията ще започне напролет, когато атмосферните условия позволяват. Тя трябваше стартира през тази година. Съгласуването дейностите с ред институции обаче довело до забавяне с проекта от страна на Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/, който вече е готов. Ремонтът на пътя, преминаващ през две области и три общини, е включен в индикативния списък по Оперативна програма „Региони в растеж”, с осигурено финансиране.

Същевременно, Общинският съвет в Димитровград декларира, че елементите на подземната техническа инфраструктура, на територията на общината, са напълно изградени или реконструирани. Към момента на кандидатстване не се предвиждат планови ремонти, за период от 5 години, след приключване на рехабилитацията на път Чирпан – Симеоновград. Бе уточнено обаче, че има два проблема за решаване. Първият е по пътя към „Мариино”, където предстои подмяна на 80 метра канализация, поради запушване и пропадане. Освен това, в района на трите села Брод, Злато поле и Райново трябва да бъде решен проблем с довеждащ водопровод.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук