Обявиха телефони за набиране на доброволци в Димитровград

контакти

Телефони 0884 911587 и 0391 68232 обявява община Димитровград за връзка с желаещи да се регистрират като доброволци, на които могат да звънят от 9:00 до 17:00 часа. Публикуването им стана след на готовността за работа с тях и на националната платформа, в която ще бъдат регистрирани. Всяка община извършва регистрациите в нея на хора по места, които искат да помагат като доброволци.

Информацията, която ще ни бъде необходима да ви регистрираме е трите имена, ЕГН, мобилен телефон, е-мейл, населено място, професията/професионалната сфера и желанието ви, къде можете да подпомогнете при необходимост:

  • Подпомагане на болнични заведения и свързаните с тях немедицински дейности;
  • Болнични заведения и свързаните с тях медицински дейности /важи само за медицински лица/;
  • Подпомагане на лица под домашна карантина;
  • Друга дейност /можете да посочите къде бихте били полезни/, конкретизират от Общината.

Целта е създаването на база данни за всички регистрирани физически лица – доброволци на територията на страната  и възможността, при необходимост, те да бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво. В системата ще бъдат интегрирани и всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица, информират още Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук