На стъпка от отстъпка за литър гориво

контакти

Партиите, подкрепящи правителството, дадоха срок на „Лукойл Нефтохим” да плати дължимите данъци към хазната до утре. В противен случай, те ще внесат в парламента предложение за прекратяване на дерогацията за внасяне и преработка на руски петрол. Ако рафинерията внесе парите за налозите, които дължи на държавата, това би позволило потребителите да ползват отстъпка от 73 стотинки на литър гориво.

Извънредната среща по темата в парламента завърши с ултиматум от ГЕРБ и ДПС заради дерогацията за „Лукойл”.

„Лукойл”, както не искаха да плащат данъци, вчера са заявили пред шефа на кабинета, че ще платят над 500 млн. лева, които искаха да скрият от българските граждани. Уверението от премиера е, че тези данъци ще бъдат внесени. Ако това не се случи, ще внесем законопроекта”, заяви съпредседателят на парламентарната група нат ДПС Делян Пеевски.

По сметки на мнозинството, държавата трябва да събере като свърхпечалба 1 млрд. лева за Фонда за енергийна сигурност от такси и отделно – неплатени данъци в размер на 500 млн. лева от „Лукойл”.

„Направихме сметка колко не са внесли и към август – това са 622 млн. лева. Ще вземем от „Лукойл” 1 млрд. и те ще бъдат дадени на хората за компенсации – получават се по 73 стотинки на литър бензин или дизел“, каза Делян Добрев, предава NOVA.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук