На световния и олимпийски връх мечтае да стъпи европейският шампион Георги Иванов

Имаш подкрепата ни, заяви кметът Иво Димов и връчи на състезателя плакета на Община Димитровград

контакти

Една от мечтите ми – да стана европейски шампион по борба, се сбъдна. Следващите са да стана световен и олимпийски шампион. Това сподели възпитаникът на спортен клуб по борба „Димитровград“ Георги Иванов, който днес бе поздравен от кмета Иво Димов, заедно с президента на местния борцов клуб Георги Петров.

Иванов триумфира в категория до 125 кг на Евро 2023 за мъже до 23 години, което се проведе в Букурещ, Румъния.

Аз и всички димитровградчани се гордеем с постижението ти. Ти го заслужаваш. Уверен съм, че предстоят още успехи. Ние сме до теб и те подкрепяме, заяви кметът Иво Димов, който поздрави шампиона и всички в борцовия клуб, допринасящи за успешните изяви на борците по тепихите на национални и международни състезания.

Градоначалникът съобщи, че е изготвил извънредно предложение до Общинския съвет да бъде отпусната еднократна премия от 3000 лева за европейския шампион Георги Иванов. Той му връчи и плакета на Община Димитровград, с пожелание да продължава по същия начин да побеждава.

На Европейското първенство в Букурещ отидох с очакването да стана шампион. Нагласата в отбора също бе, че ще взема титлата. Страхотно и неописуемо е да стъпиш на най-високото стъпало и да чуеш българския химн. Тогава разбираш, че всичко си е заслужавало – тежките тренировки, лишенията и трудностите, сподели Георги Иванов.

Георги Петров обясни любопитна подробност. Историята на европейските първенства по борба за състезатели до 23 години имат около 10-годишна история. Възрастта е въведена като междинна, тъй като се е получавала голяма разлика при юношите до 20 години и след това отиващите направо при мъжете. В последния ден на европейското първенство в Букурещ на сайта на Световната федерация по борба е публикувана информация, че в тази 10-годишна история България има няколко медала – предимно бронзови, но само три финала. Два от финалите са загубени, но са на двамата братя Димитър Иванов и Георги Иванов – състезатели на Димитровград. Единствената, засега, титлата също е за Димитровград, посочено е в сайта на Световната федерация.

Георги Иванов съобщи междувременно, че след десетина дни ще пътува с националния отбор на България на лагер в Азербайджан. Той ще е подготвителен за европейското първенство за мъже, което ще е в средата на април в Загреб. Ще се готвим да влезем поне в тройката, заяви възпитаникът на СКБ „Димитровград“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук