На прага на учебната година, 30% ваксинирани учители и 20% преболедували ковид

Малко над 30% от учителите са ваксинирани и малко над 20% са преболедували ковид, на прага на новата учебна година, съобщи пред БТВ образователният министър Николай Денков. При учениците този процент е много по-нисък – едва около 2%, каза той.

Не се справихме с ваксинирането на учители, защото има недоверие в обществото. Това е очевидно за всеки. Направихме кампания, аз самият винаги призовавам всички да се ваксинират, но за съжаление има хора, които говорят други неща, каза Денков по повод провала за ваксинационната кампания в образованието.

Колко са ваксинираните учители в област Хасково, от Регионалното управление на образованието (РУО) споделиха, че нямат такава информация. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) също не успяха да кажат.

По информация към днешна дата от Единния информационен портал, 31405 са хората в област Хасково, със завършен ваксинационен цикъл. Според данни на Националния статистически институт (НСИ) към 12 април 2021 г., населението в област Хасково е 223 625, което ще рече, че ваксинирани са малко над 14% в региона.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук