НА ПАЗАР: СЛАГАЙТЕ СИ ПРОПУСКИТЕ НА КОЛИТЕ, ЧЕ ПАЯКЪТ ВДИГА

В определени улици около Неделен пазар е забранено спирането и паркирането на автомобили, които не са на живущи в попадащите в тези обхвати блокове. Забраната важи в трите пазарни дни, като хората на тези адреси трябваше да си изкарат пропуски от Община Димитровград, за да не ги вдига паякът в петък, събота и неделя. Мярката се наложи за удобство на собственици на автомобили, които в дните на тържището често няма къде да спират или биват запушвани.

Въпреки създадената организация, недоволство изразиха граждани. Понякога се получават недоразумения. Нашите коли ги вдигат, а дошлите от други места ги оставят, казват те.

paqk-ulicaЗадължение на собствениците на автомобили е да слагат пропуските – ако имат такива, на видно място. Служителите няма как да знаят дали дадена кола се води към определен блок, или не. В крайна сметка, не може само да се изисква, трябва и отсрещната страна да направи необходимото. Това каза Красимир Янчев, управител на Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ /ОКДПО/ Димитровград.

Янчев уточни, че когато един автомобил бъде репатриран, таксата за това трябва да бъде заплатена, независимо дали има пропуск за конкретното място. Не се приемат твърдения, че той бил паднал, бил забравен и т. н.

Така че – слагайте си пропуските на видно място. Малка е вероятността да вдигнат точно вашата кола, но защо да си създавате главоболия – ако това стане.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук