На пазар: Колко струват основните домакински стоки у нас и в Европа

Колко струват основните домакински стоки у нас, в съседни и в страни от Европа, експеримент направи Георги Георгиев за рубриката по NOVA „На твоя страна“. За целта е бил направен списък с 11 артикула – от перилни и почистващи препарати до продукти за лична хигиена и ежедневна козметика. Те са закупени в магазини във Франция, Великобритания, Италия, Гърция, Турция и България.

Във френския град Ница за списъка с 11 продукта се плаща малко над 115 лева.

Във Великобритания избраните стоки струват малко под 75 лева.

В италианската столица Рим трябва да бъдат подготвени 110 лева.

Пазарът с избраните продукти в Гърция е за малко над 92 лева.

В Турция ще трябва да броим за посочените стоки около 57 лева.

В българската столица София покупките струват малко над 90 лева.

Най-скъп излиза пазарът във Франция и Италия, най-евтино в Турция, почти наполовина. От 6 държави България се нарежда на четвърто място по най-скъп пазар.

Потребителят Георги Георгиев споделя, че е доста по-евтино в Турция, Македония и Сърбия, като най-сериозна е разликата в Турция. Той казва още, че от Англия са по-евтини детските стоки, като памперси, а в Германия – хранителни продукти. В Гърция цените са като нашите, но стоките са по-качествени. За него обаче по-голям проблем остава не разликата в цените, а разликата в доходите, с които разполагат потребителите в Европа, се казва в репортажа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук