На Общо събрание на СУ: Подкрепа за Герджиков да продължи мандата си като ректор

Онлайн заседание на Общото събрание на Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ се проведе днес. Ректорът му Анастас Герджиков запозна членовете с мотивите си да се кандидатира за президент и изрази готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Софийския университет. Членовете подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си, съобщават от СУ. Това е негов втори мандат, който изирча след две години, пояснява offnews.bg.

В заседанието на върховния колективен орган на Университета участваха 336 регистрирани участници. То се проведе при следния дневен ред:

  1. Промени в съставите на комисиите на Общото събрание;
  2. Годишен отчет на Ректора за състоянието на Университета;
  3. Годишен отчет за дейността на Контролния съвет;
  4. Годишен отчет на Университетския обществен застъпник;
  5. Попълване на състава на Академичния съвет.

След гласуване предложената в предварителния дневен ред точка за промени и допълнения в Правилника за устройството и дейността на Софийския университет беше отложена за следващото присъствено заседание на Общото събрание.

Общото събрание прие годишните отчети на Ректора, Контролния съвет и Университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете на Общото събрание ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук