На обсъждане: И Иван Русчев, и Иван Евлогиев да станат почетни граждани на Димитровград

контакти

И двамата номинирани са достойни да получат подкрепа при гласуването в Общинския съвет. Около това мнение, като цяло, се обединиха изказващите се на обществено обсъждане на кандидатурите за удостояване с отличието „Почетен гражданин на община Димитровград“. Номинирани за него са проф. д.ю.н Иван Русчев – член-кореспондент на Българската академия на науките и Иван Евлогиев.

В подкрепа на кандидатурата на проф.д.ю.н. Иван Русчев се изказаха видни юристи, сред които съдия Петър Петров, който сподели, че проф. Русчев е познат изключително много сред юридическата общност и се ползва с уважението на колегията…

За Иван Евлогиев в залата се бяха събрали различни творци, общественици и спортни деятели. Сред тях Петко Маринов, който сподели, че пикът на най-силните спортни години на баскетбола в Димитровград е именно по времето на Иван Евлогиев…

Обсъждането се състоя миналата вечер в зала „Гроссето“, съгласно Наредба 42 за символите и отличията на Община Димитровград. Председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева запозна присъстващите в залата с предложенията, като и двете са от инициативни комитети.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук