НА НОЖ: КЪРДЖАЛИ ВЪВ ВОЙНА С ДИМИТРОВГРАД ЗА ЧУДО НА БЪЛГАРИЯ

контакти

Кърджали обяви в интернет война на Димитровград, пише в сайта си http://www.standartnews.com информационна агенция „Стандарт”. Патриотите там били  твърдо решени да оглавят класацията на „Чудесата на България“ с легендарния Перперикон и древното светилище Татул. Водачът в класирането на първи тур – Неолитния човек от Димитровград, наречен Крумчо, щял да бъде изтласкан от призовата позиция, зарекли се от инициативния комитет за славата на Перперикон.

„Направили сме пълна организация, имаме мобилни екипи, които ще започнат кампания по училища и институции”, цитира „Стандарт“ общинския лидер на БСП Георги Кючуков. Социалистът е студент на проф. Николай Овчаров, наречен Българския Индиана Джоунс и е сред най-активните в популяризирането на Скалния град. В социалните мрежи също тече мобилизация с призив към местните и туристите да гласуват за Перперикон.

На предизвикателството кметът на Димитровград Иво Димов веднага реагира с призив на стената си във фейсбук: „Нека покажем на Кърджали какво можем!”.

Към момента Неолитния човек от Кар дере край село Крум е на втора позиция след набралия преднина Цари Мали град до самоковското село Белчин. Процентите подкрепа за димитровградското чудо са малко над 35, срещу близо 41 за временния първенец. Перперикон и Татул са извън десетката, завършваща засега с Александровската гробница, привлякла гласовете на 0,03%.

Временната класация тук:  http://www.bgchudesa.com

Снимка: www.novinar.bg. Николай Овчаров няма отношение към задаващата се бран, но емоцията му към Перперикон е без съмнение

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук