НА МАРС ИМА ТЕЧАЩА ВОДА, ОБЯВИ НАСА

На Марс има течаща вода, обяви американската агенция за космически изследвания НАСА. Въпреки това, трудно можем да оцелеем там, защото температурите са от порядъка на минус 55 градуса. От друга страна, на планетата има лед, но заради соленост, водата замръзва при много по-ниска температура, така че през лятото на Марс тя тече на повърхността.

Това е значителен напредък, защото има потвърждение, че водата, макар и солена, тече по повърхността на планетата. Друг е въпроса дали на Червената планета е имало живот, какво се е случило и дали е оцеляло нещо, коментират учените. Друго откритие на НАСА е свързано с влажността на въздуха. Оказва се, че Марс не е сухата планета, както се е мислело. Мистерия е и какво има под Марс, като една от хипотезите е, че може да има големи количества вода.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук