НА КРЪГЛА МАСА БИСТРЯТ НАСИТЕНАТА С НИТРАТИ ВОДА НА БОДРОВО

Кръгла маса, свързана с качеството на питейната вода в Бодрово, ще се проведе утре в Община Димитровград. Тя се организира за приемане на конкретни мерки за предотвратяване на дългогодишното подаване на замърсена с нитрати вода. Това съобщи Паско Запрянов, който осъществява инициативата, от името на 103 жители на димитровградското село.

Поканени на обсъждането са представители на администрацията, ВиК – Димитровград, Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Хасково, Басейнова дирекция – Пловдив.

Тази среща е крайно необходима, поради неизяснени взаимоотношения и  отговорности между институциите, коментира Запрянов. В обосновката си той посочва мотиви, свързани със стопанисването на съоръженията, дебитът на водата, използването и от фирми безплатно по думите му и т. н.

Преди малко повече от седмица бе разпространена позицията на 81 човека от Бодрово, които поискаха референдум за отделянето на населеното място от Димитровград и преминаването му към Първомай. Именно проблемите с водата бе сред от посочените в позицията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук