На изложба на Зиятин Нуриев: Скулптурите му са четиво за напреднали

Когато гледам скулптурите на Зиятин Нуриев, си давам сметка и такова е личното ми усещане, че те са четиво за напреднали. Това сподели Антоанета Станчева, уредник на димитровградската  Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, където снощи бе открита изложба с творби на Нуриев.

Станчева, заедно с Емилия Стоева, която в момента работи към галерията, представиха автора. За творчеството и конкретната му изложба бе подчертано, че основните теми са две. Първата е „ХОМО ЕРЕКТУС“, втората е „НЕЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ ЗА НОВ ЧОВЕК“, които еволюират в „НЕЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ ЗА НОВ ЧОВЕК“.

Когато правя нещата, споделям със себе си. След това не остава много, което да се каже, защото самите творби говорят, подчерта Зиятин Нуриев и благодари на присъстващите на откриването.

Като продължение на темата за тишината и мълчанието, Антоанета Станчева завърши представянето със слова на суфисткия поет Мевляна Джалал Руми: Мълчанието е езикът на Бога. Всичко останало е въпрос на лош превод.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук