На извънредно заседание приемат бюджета на Димитровград за 2024 година

контакти

Извънредно заседание на Общински съвет – Димитровград свиква председателят му Гергана Кръстева на 15 февруари от 9.00 часа. Една е точката в дневния ред – приемане на бюджета на Oбщина Димитровград за 2024 година.

Проектобюджетът на Община Димитровград за 2024 година е в размер на 83 988 842 лв. по приходната и разходната част и има 3.63 % ръст спрямо първоначалния бюджет за  2023 година, който е 81 045 676 лв. Това се казва в доклад на кмета Иво Димов, повече за който може да видите в дневния ред на заседанието – тук.

„Предложеният бюджет за 2024 година е, по-скоро, консервативен. В него са заложени предимно постоянни и неотложни разходи, които са съобразени с нормативните изисквания и ограничения, като е следван принципът на приоритетното финансиране на основните отговорности на Общината и равнопоставеност между отделните бюджети в условията на финансови ограничения”, каза кметът на Димитровград Иво Димов при публичното обсъждане на проекта за общинската финансова рамка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук