На извънредно заседание Общинският съвет на Димитровград приема бюджета за 2022 година

контакти

На извънредно заседание Общинският съвет на Димитровград приема бюджета за 2022 г., съобщават от там. Заседанието ще се проведе след седмица – на 19 април, от 17 часа в зала „Гроссето“. Точката е единствена в дневния ред, вижда се в поканата от председателя Гергана Кръстева.

Докладната е внесена от кмета на общината Иво Димов, който предлага решението да бъде за приемане на бюджета за 2022 г., като цялостно представя и общинската финансова рамка.

Тя е в размер на 60 639 660 лв., в които влизат 32 031 031 лв. приходи за делегирани от държавата дейности и 28 608 629 лв. приходи от местни дейности.

Проектобюджетът за 2022 година ще бъде първият общински бюджет съставен, приет и изпълняван в условията на неприет и обнародван до края на предходната година Закон за държавния бюджет, продължаващата вече две години извънредна епидемична обстановка, породена от COVID-19 и криза, породена от ръста на цените на енергоносителите и материалите, анонсира в началото на докладната си Димов.

Предвидени са както средства за необходимите разходи, включително вече извършените за първото тримесечие, така и средства за продължаване на реализацията на мерки от предходната година и достатъчно резерви за минимизиране на рисковете, при евентуално влошаване на социално-икономическите и политическите условия. Запазването на бюджетната устойчивост на Общината е първостепенна задача и от особено значение е финансовото управление и контрол да се извършват при засилена финансова дисциплина, като не се поемат ангажименти за разходи, които финансово не са обезпечени,  синтезира кметът, преди подробното представяне на приходите и разходите по дейности.

Проектът за бюджет в пълен вид може да видите ТУК, с изтегляне на прикачения файл. А ще настъпят ли промени след гласуването, ще се разбере вечерта на идния вторник.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук