НА ЗАКРИТО ОБСЪЖДАТ ПРЕГОВОРИ С МОЩЕН ИНВЕСТИТОР В ДИМИТРОВГРАД

контакти

Закрита за обществеността в Димитровград бе една от точките, внесена от председателя на ОбС Стефан Димитров. Тя се отнася до упълномощаването му да води преговори за продажба на общински имот на мощен инвеститор. Мотивите да се поиска докладната бе искана конфиденциалност.

В записката Димитров обяснява, че е провел среща с чуждестранен инвеститор, който проявява интерес да построи предприятие и да развие бизнес в област Хасково.

Основната цел на срещата бе повишаване на работните места в Димитровград, съответно – повишаване стандарта на живот на хората. Димитровград има възможност да предложи общински имот за инвестиционни проекти. Идеята ми е да бъдат проведени преговори за продажба на имот за 1 долар, като имотът не надвишава 100 дка. Условието е разкриването на 1500 нови работни места на територията на общината, в рамките на 4 години. Ясно е, че по този начин в общината няма да постъпят средства от продажбата на земята. По важното е, че на жителите на Димитровград ще бъде дадена възможност за работа, развитие и повишаване качеството на живот, обосновава искането си Стефан Димитров.

Съветниците трябваше да решат дали да упълномощят председателя на ОбС да води преговори за продажба на имот за 1 долар. С 11 гласа за, 7 против и 7 въздържали се предложението е отхвърлено.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Правилно са го отхвърлили.Има все пак и нормални хора в ОС.Ако искат да дадат преференции на някой инвеститор нека първо той да си изпълни ангажиментите.Да разкрие 1500 нови работни места на територията на общината, в рамките на 4 години,пък тогава да му приспаднат платеното за терена от местните данъци и такса смет.Нагледахме се на инвеститори-измници.

  2. Да му дадат имота на концесия за 1 долар, без да му го продават. Концесионния договор може да се развали при неизпълнение на уговорката от страна на инвеститора или ако той прекрати дейност и затвори завода. По този начин общината ще може да си вземе обратно земята, за да я предостави на друг инвеститор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук