НА ЗАКРИТО КОМЕТИРАТ СЛИВАНЕТО НА ХИМИЯТА И ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ

[quote]СЛЕДВАТ СЪКРАЩЕНИЯ – ПЪРВО НА ДИРЕКТОРА И СЧЕТОВОДИТЕЛЯ…[/quote]

При закрити врата ще се коментира сливането на двете професионални гимназии в Димитровград ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГ „Капитан Петко войвода“. Това ще направят утре представители на Общинския съвет, Общината, синдикати, постоянната комисия по „Образование, младеж и спорт“, училищни ръководства, информират от офиса на ОбС.

Поради оптимизиране на мрежата от държавни професионални училища на територията на Димитровград, считано от 1.08.2014 г. преобразувам ПГ „Капитан Петко Войвода“ и ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Това гласи заповед на министъра на образованието проф. д-р Анелия Клисарова, от 27 юни 2014 г., публикувана на 11 юли в брой 57 на „Държавен вестник“. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването.

Преобразуването се налага основно поради демографската криза и ограниченото финансиране. Към момента не мога да кажа какви съкращения ще последват. Това ще стане ясно, след новия прием. Със сигурност обаче ще бъдат съкратени едното директорско място и това на едниния главен счетоводител. Кой ще бъде директор и как ще бъде избран той, не мога да кажа. Решението е на министъра, тъй като двете училища са към държавата. Засега е сигурно, че преобразуваното училище ще се помещава на мястото на сегашната Химическа гимназия, както се вижда в заповедта, коментира Иван Ванчев, началник на Административен отдел в Регионален инспекторат по образованието /РИО/ – Хасково.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

delchev2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук