На Еньовден откриват плувното лято в Димитровград

контакти

На Еньовден официално ще бъде открито плувното лято в Димитровград. Това ще стане на 24 юни, понеделник, от 11.00 часа на басейн „Химик“.

Специална програма е подготвила Община Димитровград за откриването на басейна. Ще бъдат показани спасителни демонстрации и видове плуване от БЧК – Хасково.

В програмата са предвидени изпълнения на деца от клубовете по танци ,“Dance fit“ и „Loca dance „, към Общинско предприятие „Детски и младежки център“.

Всеки дошъл на откриването ще може да участва в томбола с атрактивни награди – десет ваучера за безплатни посещения на басейна през различни периоди от летния сезон.

Басейнът ще бъде отворен за посетители от 10.00 до 19.00 часа всеки ден. Съоръжението ще заработи със старите цени на билетите, които към момента са: за деца до 7 годишна възраст – безплатно ползване, до 18 години – 1 лв., а над 18 г. билетът за ползване е 3 лв.

На предстоящото заседание на Общинския съвет местните парламентаристи ще разгледат внесената докладна от кмета на общината за актуализиране цените за ползване на съоръжението, съобразно експлоатационните му разходи. Измененията, както писахме, предвиждат  за деца до 7 години ползването на басейна да остане безплатно, за деца от 7 до 18 години да е  3 лв./ден, а за  лица над 18 години – 5 лв./ден. Цените не са непроменяни от дванадесет години.

Басейнът е обезпечен със спасител. При проявено желание за обучение по плуване, желаещите ще могат да се записват при спасителя и при набиране на група, ще стартира курс по плуване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук