На добър час на 401 първокласници и още 3774 ученици в Димитровград!

4175 са учениците, които ще се обучават в училищата на територията на община Димитровград през учебната 2021/2020 г. Детските градини и яслените групи ще приемат 1342 деца.

Училищните прагове за първи път на 15 септември ще прекрачат 401 първокласници. Учениците в следващите класове са 3774.

Честит първи учебен ден, на добър час и успешна учебна година пожелаваме на всички и най-вече на първолаците!

За да се избегне струпването на много хора в дворовете на училищата, стартът на новата учебна година в Димитровград ще се проведе само в присъствието на първокласниците и техните родители. Това е една от препоръките, около които се обединиха на среща кметът на Димитровград Иво Димов и директорите на училищата.

За началото на учебната година Димов изпрати поздравления до всички училища в общината, с обръщения до учителите, родителите и учениците. Ще ми се в началото на тази учебна година да си пожелаем тя да е присъствена и с онази нормалност на училищната глъч, каквато трябва да бъде средата в едно училище, казва градоначалникът и също пожелава на добър час!

Заради мерките за ограничаване разпространението на Covid-19, новата учебна година ще бъде открита с кратки тържества и с ограничен брой присъстващи. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката.

Откриването на новата 2021/2022 учебна година в община Димитровград ще бъде дадено със старта на тържеството в ПЕГ „Иван Богоров” – с начален час 9.00 ч. Следват откривания от 9.30 ч. в ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Алеко Константинов”, СУ „Любен Каравелов”, ОУ „Васил Левски“ гр. Димитровград, ОУ“Димитър Матевски“ гр. Меричлери, ОУ „П. К. Яворов“, Димитровград. В 10 ч. ще започнат тържествата за откриването в ПГ „Проф.д-р Асен Златаров“, ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“, кв.Черноконево и ОУ,,Христо Смирненски“, с. Радиево.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук