На Джулай морнинг почват ремонта на пътя Димитровград – Стара Загора

Следваща цел е да се намерят средства за окаяния мост на река Марица“, към кв. „Марийно“

От 1 юли започват строителните дейности по пътя, свързващ Димитровград и Стара Загора, обяви на днешното заседание на Общински съвет – Димитровград кметът Иво Димов, който поясни, че от вчера има възлагателно писмо. На тази дата светът чества празника Джулай морнинг, известен още като Джулая, свързан с новото начало и очакване.

От близо три години работим с колегите от общинска администрация за осъществяването на тази цел. Това е, може би, последният участък от републиканската мрежа, преминаващ през територията на общината, който има крещяща необходимост от ремонт. Щастлив съм, че тази дългосрочна сага ще приключи и ще пътуваме по хубав път, коментира кметът Иво Димов.

Участъкът е близо 10-километров и ще бъде изцяло рехабилитаран. Общата стойност на проекта е 14 млн. лева, към който влизат и три мостови съоръжения – до бившия рудник, близо до село Радиево и трасето на моста на Марица – на околовръстния път в Димитровград. По време на ремонта не се предвижда затваряне на отсечки, с изключение в района на един от разклоните.

Пътят е натоварен, затова надеждите бяха строителните работи да започнат по-рано, но по-добре късно…, посочи Димов. Градоначалникът допълни, че следващата голяма цел в инфраструктурен план е да се осигурят средства за ремонт на моста на Марица, след който се намира кв. „Марийно“. Необходими ще са 1.5 млн. лева, като вече е пусната процедура… Мостът е в окаяно състояние, с разместени греди и колони и е важно да бъде поправен колкото се може по-скоро.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук