НАШ ХАКЕР, ЖИЛИЛ И БИЛ ГЕЙТС, УЛОВЕН ВЪВ ФИЛИПИНИТЕ

Български супер хакер, обвинен в киберпрестъпления, включително теглене на хиляди от сметката на Бил Гейтс е арестуван във Филипините, информират електронни издания. Константин Кавръков, на 32 години, бил задържан снощи пред банкомат на централна улица в Кесон сити. У него били намерени няколко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, машинни квитанции за теглени суми,

телефон и 76 000 филипински песо, равняващи се на около 1700 долара.

Припомня се, че Кавръков е арестуван и през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления, подправяне на документи. Тогава у него са открити над 90 000 щатски долара. Българинът обаче успял да се измъкне от затвора. Как, филипинските власти тепърва ще установяват.

През декември една от най-големите местни банки – „Бенк ъв Филипин айлъндс“, обяви, че разполага с информация, че българи, може би, стоят зад серията от кражби на пари с клонирани карти от банкомати в Манила.

Междувременно виетнамски медии съобщават, че трима нашенци са арестувани в град Хо Ши Мин по подозрение, за теглене на суми с фалшиви карти от местни трезори.

По данни на различни правоохранителни служби, Кавръков е член на т. нар. „Българска суперхакерска група“ от 2004 г., отбелязва сайтът Rappler. Тя извършвала банкови измами в САЩ и Европа. Замесена била в редица киберпрестъпления, според сайта. Самият Кавръков пък е наречен  Крал на хакерите от международната правоохранителна общност, заради уменията му да големи суми чрез клонирани банкови карти.

tivibearings ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук