НАШИ ПЕЧЕЛЯТ 11 МЕДАЛА ЗА ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ТРАНСПЛАНТИРАНИ

Наши състезатели спечелиха 11 медала за ден на Европейското първенство за трансплантирани, провеждащо се във Вантаа, Финландия. Сред тях е хасковлията Георги Пеев, който стана шампион в плуването на 100 метра бруст. Той се окичи с още три сребърни медала на 50 и 100 метра свободен стил и 50 метра бруст. Колегата Пеев, който е журналист и общински съветник в местния парламент на Хасково, преди време получи ново сърце и бъбрек.

auto-bannerОще трима българи се изявяват на европейския форум за трансплантирани във Вантаа. Днес Огнян Ганчев постигна две първи места в плуването на 50 и 100 метра гръб. Мартин Настев е европейски шампион по бадминтон. Евгени Георгиев завююва три сребърни отличия и едно златно в плуването на 50 и 100 метра гръб и 50 и 100 метра свободен стил.

Благодаря на всички, които помогнаха участието на България на това Европейско първенство да стане факт. Защото държавата ни отряза финансиране… Поклон до земята на всички, взели решение да дарят органите на свой близък, за да спасят човешки живот! Тези медали са ваши! Благодарим! Това пише на Фейсбук страницата си шампионът от Хасково.

В шампионата са застъпени олимпийски спортове.  Участват над 800 състезатели от 24 държави. Георги Пеев е единственият с два трансплантирани органа. За пръв път на подобен форум участва хасковлия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук