НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ПЛАНЕТАРИУМА

контакти

[dropcap]Н[/dropcap]а 1 октомври, от 13:30 часа, ще бъде открита новата учебна година в Народна астрономическа обсерватория и планетариумДжордано Бруно” – Димитровград. Ще се приемат 60 ученици от общината, от 5 до 12 клас, в четири постоянни и две временни групи. Те ще се обучават по направленията – забавна астрономия, астрономия за най-малките деца, основи на астрономията, астрофизика. Ще се занимават и с практически и теореически занятия и решаване на задачи, с цел подготовка за олимпиади и състезания, съобщи Антоанета Шаркова, главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми”, в Общината.

Планетариумът ежедневно приема групи от деца и ученици, които посещават т. нар. „Звездна зала”. Както и досега, всяка сряда ще продължат отворените нощни наблюдения на звездното небе, на което могат да присъстват всички граждани, допълни Шаркова.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук