Националният съвет на БСП реши: Смиляна Нитова ще води изборната листа в региона

контакти

Социалистката от хасковската организация на БСП Смиляна Нитова ще води листата на коалиция „БСП за България“ в 29 Многомандатен избирателен район на изборите за 48-ото Народно събрание, чиято дата е 2 октомври. Това е решено днес на пленум на Националния съвет на партията, проведен на „Позитано“ 20. На пленума БСП определи водачите си във всички региони на страната и местата в листите на коалиционните партньори.

Що се отнася до останалите имена в местния изборен тим, те ще станат ясни до края на месеца, след като най-напред Областният съвет разгледа предложенията на общинските организации и подреди листата, по която обаче последна дума отново има Националния партиен съвет.

На последните няколко избора за Народно събрание в региона местен социалист на е бил водач. На трите вота миналата година лидери бяха, най-напред Велизар Енчев, след него, на два пъти Владимир Маринов, от коалиционния партньор АБВ. И при двамата, реализиран бе по един мандат – техния.

Смиляна Нитова е адвокат и познато име в Хасково и региона. Била депутат в 42 и 44 Народно събрание. В краткия мандат на Четворната коалиция бе назначена за изпълнителен директор на Държавната Консолидационна Компания.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук