Националният протест се прехвърли и по улиците на Димитровград

контакти

Многолюдният национален протест, обхванал много места на страната днес, обявен за областните градове, се прехвърли и в Димитровград. Около 20-21 часа по улиците на града, на бавен ход, преминават десетки автомобили, чийто шофьори надуват клаксоните, периодично викайки: „Оставка“.

В социалната мрежа постоянно се множат снимките и видеата, от различни точки. Оттам стана ясно, че много от протестиращите в Хасково малко по-рано тази вечер са взели решение да се прехвърлят и към Димитровград. Много от булевардите на областния град, пък, бяха блокирани от протестиращи, ходещи пеша.

Снимахме колоната от коли при връзката на булевардите „Раковски“ и „Стефан Стамболов“ в Димитровград, явно започнала обиколката си от противоположния край на града, която след това се отправи към спортната зала… На места от колите се виждаха трикольори, както и показали се от возилата хора, които изразяваха позиция за промяна. Между тях имаше полицейски автомобили с включени светлини на бурканите, които следят за обществения ред. Същевременно, чуваха се гърмежи, които както се разбра, бяха от ауспуси на автомобили.

Иначе, исканията на протестиращите са смесени – недоволни от високите цени на горивото и други стоки, стигащи до по-крайни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук