НАТИСКАТ ЛАФКИТЕ В ДИМИТРОВГРАД ЗАРАДИ ХАЗАРТ

Неприятно ми е, когато видя група непълнолетни да стоят, стиснали фишове, загледани в екрана, очакващи печалба. С тези думи започва докладна на общинския съветник от ОбС Димитровград Тодор Ташев. Те са провокирани от игри на късмета, които предлагат будките на „Лафка“, касаещи и други подобни обекти, включително спортния тотализатор.

Цитирайки Закона за хазарта, Ташев посочва, че хазартни игри би следвало да бъдат скрити от поглед.  Трябва да уточня, че не става въпрос за томбола, става въпрос за игра подобна на бингото, хазартна по своята същност и смисъл, с насока парична награда. Това, което наблюдавам, след справка в закона, се оказа и противозаконно, обосновава се съветникът, допълвайки, че една игрална зала следва да е така устроена, че да няма пряка видимост, за да не се прокламира начин на поведение, което не следва да се толерира. В хазартните игри могат да участват само пълнолетни, дееспообни лица, като недеееспособните мога да получават билети или талони в традиционната лотария, тото игри и томболи само по дарение, продължава Ташев. Освен това, се забранява хазарта на площи публична и общинска собственост, без нотариално писмено съгласие на всички съсобственици…

Тодор Ташев се позовава и на общинската Наредба № 2 за опазване на обществения ред, която забранява хазартните игри на обществени места, освен в специално предназначените за целта игрални заведения. В нея, съобразно нормативната база, той предлага да се направят допълнения, които да гарантират, че законът няма да бъде нарушаван, обхващайки сервирането и продажбата на алкохол и тютюневи изделия.

Ако тези будки се приемат за хазартна „зала“, то тогава същите и в непосредствена близост до тях не следва да се намират непълнолетни, предвид факта, че там се продават основно цигари и алкохол. В допълнение, липсват данни всяка една будка да е регистрирана като хазартна зала. Идеята е не да затворим подобен обект, а да се спрат хазартните игри, които в момента се предлагат, коментира съветникът.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. Браво, радва ме факта, че и на някои друг е направило впечатление как малолетни и непълнолетни играят хазартни игри.

  2. Нормално,хората нямат пари и чакат с нетърпение да спечелят някой лев!!!

  3. Голяма простотия са тия павилиони.Съветниците са виновни,че ги допуснаха в града ни.Щом нарушават закона за хазарта трябва да им се наложат глоби.Значи трябва да се уведомят прокуратурата и МФ.А ако не спазват условията на договора за наем,да се изгонят и да се иска неустойка.Те плащат за определена площ,а като отворят крилата на павилионите,площта се увеличава двойно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук